Groei in online faillissementsveilingen door nieuwe markten

De veilingwereld is nog altijd in staat om nieuwe markten aan te boren. Zo zijn er steeds meer machineveilingen met aanbieders van individuele machines die niet zijn ingeruild bij vervanging. Daarnaast gebruiken professionele tussenhandelaars steeds vaker een online veilingsite als ze moeite hebben om een koper te vinden.

Een andere reden om gebruik te maken van een online veilingsite is dat een bedrijf niet de koper kan vinden die wel het verschil aan marge wil opbrengen. Ook is het mogelijk dat verkopers een voorraad hebben, waar weinig vraag naar is. Via een veiling vinden ze meerdere potentiële kopers.

Veilinghuis Van Beusekom signaleert steeds vaker vastgoedveilingen. Het is echter nog steeds moeilijk om onroerend goed via een veiling aan de man te brengen. De grote bedragen die met dit product gemoeid zijn, zijn hier debet aan.
Bovendien is er tijd en specialistische kennis nodig om de staat van een object te kunnen bepalen. Er is meestal dan ook sprake van een beperkt aantal bieders. Door al deze factoren wordt er te weinig tegen elkaar opgeboden. Hierdoor wordt een prijs niet opgedreven. Het eindresultaat is dan ook niet indrukwekkend.

Bezoek het online veilinghuis van Van Beusekom voor meer informatie over onroerend goed veilingen of voor een overzicht van alle bestaande veilingen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Faillissementen. Bookmark de permalink .