Hoe werkt een veiling?

Een geavanceerd online veilingsysteem, zoals dat van Van Beusekom, is volledig geautomatiseerd en moet aan hoge eisen voldoen. Het systeem vervult op internet de rol van de vertrouwde veilingmeester en benadert het proces van een fysieke veiling in een zaal.

Mogelijkheden van een internet veiling
Bij Van Beusekom kunnen bieders vanachter hun computer meedoen aan een veiling. Door het mobiele platform van Van Beusekom is het echter ook mogelijk om vanuit de trein of de auto te bieden. Met een smartphone of tablet is het net zo eenvoudig. Van Beusekom stuurt bieders een e-mail om hun hoogste bod te bevestigen. Wanneer ze overboden zijn door een andere bieder ontvangen ze eveneens een e-mail. Op basis van kleuren kan de deelnemer een indicatie krijgen van wat de hoogste bieders offreren. Hierdoor is het biedproces vergelijkbaar met de druk in een zaal.

Op de site is het ook mogelijk om te bieden op combinaties van kavels, dus niet alleen op losse kavels. Het bod op de combinatie gaat voor op de biedingen op losse kavels. Ook dit stimuleert het biedingsproces.

De techniek achter online veilingsites
De automatisering van de handeling en de facturering is complex. Een veilinghuis moet namelijk precies weten wie geboden heeft, wie wat gekocht heeft en of de koper betrouwbaar is. Bovendien moet de facturering aan de klanten automatisch verlopen, waarbij rekening gehouden moet worden met de verschillende BTW regimes en talen.

Doordat er gebruik wordt gemaakt van een groot serverpark, is een vloeiend biedproces gegarandeerd. Om de betrouwbaarheid van het systeem nog verder te vergroten heeft Van Beusekom een back-upservice toegevoegd.

Kortom, online veilen is gemakkelijk, snel, transparant en betrouwbaar. De opbrengsten zijn hoger dan vijf jaar geleden bij fysieke veilingen. Dit is mede te danken aan het feit dat de veiling nu niet meer beperkt is tot Nederland en er vanuit de hele wereld meegeboden wordt.

Van Beusekom is een online veilinghuis gespecialiseerd in verkopen van faillissementpartijen, partijgoederen en restpartijen. Bezoek de website voor een overzicht van de online veilingen & faillissement verkopen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Faillissementen. Bookmark de permalink .