Online Veiling & verkoop: het mes snijdt aan twee kanten

Jaarlijks organiseert Van Beusekom tussen de 100 en 200 veilingen op internet. Het gaat om bedrijfsmiddelen, afkomstig van bedrijven die failliet zijn gegaan of die er vrijwillig mee ophouden. Online faillissementsveilingen bieden kansen voor ondernemers die tegen een lagere investering toch kwalitatief goede machines willen aanschaffen.

Zeker nu het economisch minder gaat, is het voor ondernemers lastiger om leningen te krijgen voor investeringen. Door te zoeken naar creatieve oplossingen, hoeft een ondernemer niet altijd de hoogste prijs te betalen.

Machineveilingen bieden een aantal voordelen voor bedrijven die machines aanbieden (bijvoorbeeld doordat de productie terug loopt en zij hierdoor een overschot aan machines hebben). Als zij zelf op zoek moeten naar een potentiële koper, kost hen dit veel tijd. Bovendien is het moeilijk om geïnteresseerde bedrijven te vinden, zeker als deze zich in andere werelddelen bevinden. Een internetveiling bereikt honderdduizenden potentiële kopers in het binnen- en buitenland.

Op zoek naar inboedelveilingen? Kijk dan op het online veilinghuis voor een overzicht van alle veilingen.

Dit bericht werd geplaatst in Faillissementen. Bookmark de permalink .