Verkoop uit faillissementen of vrijwillige verkoop?

Veel mensen denken dat goederen die geveild worden afkomstig zijn van faillissementen. Ze associëren veilingen dan ook vaak met probleemsituaties. Dit is echter niet altijd het geval.

Veilingen & Openbare verkopen
Het is begrijpelijk dat bovenstaand beeld is ontstaan. Houders van pandrecht op bedrijfsuitrusting, voorraden en inventaris konden dit pandrecht vroeger alleen uitoefenen door deze activa (goederen met een geldelijke waarde) in het openbaar te verkopen. Veilen is een vorm van openbare verkoop en dus werd er vaak geveild om de hoogste prijs voor de roerende zaken te realiseren.

Een openbare (al dan niet vrijwillige) veiling kan op meerdere momenten plaatsvinden. Het succes van veilen is in de loop der jaren dan ook doorgedrongen tot bedrijven en mensen die vrijwillig willen verkopen. Denk hierbij aan een ondernemer die geïnvesteerd heeft in een nieuwe machine en die graag nog wat geld zou willen verdienen aan de oude. Of denk aan ondernemers die hun activiteiten staken, omdat zij bijvoorbeeld met pensioen gaan. Het geld dat het machinepark oplevert, is dan een aantrekkelijk extraatje.

Er zijn ook bedrijven die een veiling overwegen om hun magazijn met overtollige goederen of verouderde voorraden te verkopen. Het kan in zo’n geval ook gaan om goederen die niet meer in de mode zijn, wat in de veilingwereld bekend staat als demodage.

Voor alle bovenstaande situaties kan Van Beusekom een online veiling organiseren. Het is een uitstekende oplossing waarbij het mes aan twee kanten snijdt: enerzijds kan een bieder op korte termijn zijn voorraden verkopen, anderzijds kan hij er geld mee verdienen.

Meer informatie over online veilingen & faillissement verkopen vindt u op de website van Van Beusekom.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Faillissementen. Bookmark de permalink .