Financiering voorraad en debiteuren steeds vaker gecombineerd

Ervaring van Veilinghuis Van Beusekom komt van pas
Het verpanden van voorraden wordt vaak gecombineerd met het verpanden van de debiteurenportefeuille. Maar wat is die portefeuille waard, waar moet je op letten en welke andere zekerheden heeft de bank? Veilinghuis Van Beusekom is ook op dit gebied een deskundig en erkend taxateur.

Voor een geldverstrekker op basis van een debiteurenportefeuille krediet beschikbaar stelt, wil hij uiteraard zekerheid over de kwaliteit daarvan. Dus moet er diep in de portefeuille gedoken worden: waar zitten de disputen, wanbetalers en andere risico’s?

Van Beusekom geeft daar na taxatie een helder beeld van. Leo Kieft van Van Beusekom legt uit. “Omdat wij ook de voorraadaudits doen, is het wel zo fijn de debiteurenaudit door dezelfde deskundige partner te laten doen. Wij zijn dan in staat de kruisverbanden te herkennen. Natuurlijk kan een bank dat ook zelf,” meent Kieft, “maar die missen soms voldoende capaciteit en schakelen ons dan in om hen daarbij te assisteren.” Van Beusekom ziet het voorraadfinancieren toenemen. Financieren op debiteuren gebeurt al langer, maar de combinatie van beide is iets nieuws. Bij deze tak van sport komt de deskundigheid van Van Beusekom op het gebied van faillissementsafwikkelingen om de hoek kijken. “Wij zijn bekend met het uur scenario. Daarin wordt je soms gedwongen tot creatievere oplossingen. Die kennis komt goed van pas bij taxatie van voorraden en debiteurenportefeuilles. Immers, voor de geldverstrekker is bepalend wat er voor hem overblijft als het mis gaat. Op basis daarvan gaat hij financieren.” Verder is het volgens Kieft ook een kwestie van boerenverstand. Als een debiteur ook een crediteur is, kun je op je klompen aanvoelen dat hij niet gaat betalen omdat hij ook nog geld te goed heeft.

Over Van Beusekom
De taxateurs van Van Beusekom zijn zonder uitzondering beëdigd register taxateurs. Daar hechten wij bij Van Beusekom waarde aan zodat u nooit hoeft te twijfelen aan een objectieve en bovendien deskundige taxatie.

Of dat nu voorraden zijn, bedrijfsmiddelen, een complex machinepark of inventaris; de taxateurs van Van Beusekom hebben met hun 30 jaar ervaring de kennis om de juiste taxatie waarde te bepalen. Deze voorraden , bedrijfsmiddelen, complex machinepark of inventaris wordt dan op de online veiling site van Veilinghuis Van Beusekom geplaatst. Belangrijk voor u om te weten dat u als verkoper of koper de juiste prijs ontvangt of betaalt of, wanneer u als financier betrokken bent, exact weet wat de waarde is van de aan u verbonden zekerheden.

Voor meer informatie neemt u een kijkje op beusekom.nl

Dit bericht werd geplaatst in Faillissementen. Bookmark de permalink .